Op 5 en 6 juni 2023 was Fundatis weer aanwezig op de HOlink. Een mooie gelegenheid om sessies bij te wonen, bij te praten met oude bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten.

HOlink 2023

Dit jaar gaven wij twee presentaties. De eerste was in handen van Gerwald van de Munt. Hij liet zien hoe de RUG 30.000 aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlands diploma verwerkt. Om dit nieuwe proces te faciliteren is hij betrokken geweest bij de ontwikkeling van een nieuwe module om dit mogelijk te maken in het studentinformatiesysteem (SIS). Daarna heeft Robbie Nijsse samen met Kees Codée van Driestar hogeschool verteld over het traject dat 8 instellingen in het samenwerkingsverband van Radiant Lerarenopleidingen hebben doorlopen om vanuit de vier studentroutes voor flexibilisering van SURF te komen tot een visie op flexibilisering van het onderwijs. Lees de presentatie hierover hier.

Beide sessies werden goed ontvangen door de deelnemers en er was veel ruimte om inhoudelijk het gesprek aan te gaan. Naast de bijdragen aan de sessies zijn er bij de stand van Fundatis veel mooie gesprekken gevoerd. Deze gesprekken gingen zowel over de mooie opdrachten die we uitvoeren in het hoger onderwijs en het mbo, als over de training Flexibilisering en Onderwijslogistiek en het traineeship ICT & Onderwijs. We kijken nu al uit naar volgend jaar!