In het mbo en ho gonst de term flexibilisering en staat deze term in alle strategische rapporten. Er moet en zal geflexibiliseerd worden! Het waarom en het hoe verschilt echter sterk, en de onderwijsinstellingen worstelen ermee om op een slimme en doeltreffende manier te flexibiliseren. We beginnen bij het begin en vragen ons af: Flexibilisering, waarom eigenlijk? En hoe dan? Leidt flexibilisering tot erosie van het stelsel? En wie bewaakt dan nog de onderwijskwaliteit?

We zijn in gesprek gegaan met deskundigen uit de praktijk; Marc van der Meer, bijzonder hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt, Vivianne Weijnen, beleidsadviseur flexibilisering bij stichting COG en Gerdine van Ginkel, docent Zorg en Welzijn op het Astrum College. We gingen in op de dagelijkse praktijk, in dit geval in het mbo.

Deze podcast is bedoeld voor iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is en zich wil laten inspireren door voorbeelden uit de praktijk. U kunt de podcast hieronder of via deze link beluisteren, veel luisterplezier!