Fundatis heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot een lerende organisatie. Met een lerende organisatie bedoelen we een organisatie waar continue aandacht en ruimte is voor ons gezamenlijke leer- en ontwikkelproces. De ontwikkeling van vaardigheden, kennis en houding van onze consultants staan daarbij centraal. Daar worden we niet alleen zelf betere consultants van, daar profiteren uiteindelijk ook onze opdrachtgevers van. Met name nu we als Fundatis steeds verder groeien is aandacht voor ons gezamenlijke leerproces van groot belang. 

Om onszelf op dit thema een boost te geven zijn we in 2022 uit de startblokken geschoten.

Als groep hebben we in het eerste en tweede kwartaal van 2022 gezamenlijk het Fundatis Core Skills programma doorlopen, begeleid door experts vanuit Teaming Company. Het Fundatis Core Skills programma is een intensief, vijfdaags programma waar we gezamenlijk hebben gewerkt aan onze core skills: een set aan kernvaardigheden nodig om succesvol te kunnen zijn als consultant bij Fundatis. Hoe kom ik tot een scherpe opdrachtomschrijving? Hoe manage ik de verwachtingen van mijn opdrachtgever? Hoe geef ik effectief feedback aan een teamlid? Dit is slechts een greep uit de vraagstukken waar we met elkaar aan hebben gewerkt. Op de basis die we hebben gelegd bouwen we de komende periode gezamenlijk verder.

Een ander initiatief waarmee we in 2022 zijn gestart is Fundatis Intervisie, begeleid door intervisiecoach Hester van der Burg. Tijdens Fundatis Intervisie creëren we bewust een moment om van en met elkaar te leren. In de drukte van alle dag is dat nog wel eens een uitdaging, dus des te meer reden om daar bewust tijd voor te maken. Gezamenlijk beschikken we over een enorme hoeveelheid kennis en ervaring en op deze manier proberen we daar het maximale uit te halen, zowel voor onszelf als uiteindelijk voor onze opdrachtgevers.

Tot slot organiseren we met enige regelmaat Fundatis kennissessies. Dieptekennis van een aantal belangrijke dossiers in het hoger onderwijs en mbo speelt in veel gevallen een belangrijke rol bij het behalen van succes in de opdrachten die we doen. Ook hier blijven we dan ook continu in investeren. 

Bovenstaande is uiteraard nog maar het begin – de ontwikkeling richting een lerende organisatie is per definitie nooit af – maar de start is gemaakt. Op naar meer mooie gezamenlijke leermomenten!