Hogeschool Rotterdam


Rol Fundatis

Interimmanagement Studentadministratie

Projectbeschrijving

De Hogeschool Rotterdam had behoefte aan een interimmanager voor de afdeling Studentenadministratie, onderdeel van de directie Administratie, Informatie en Control (AIC).

De interimmanager kreeg de volgende opdracht:

  • Besteed vooral aandacht aan het in hun kracht zetten van de medewerkers van de afdeling Studentenadministratie;
  • Zorg ervoor dat medewerkers zelfstandig gaan opereren vanuit een professionele houding;
  • Zorg er samen met de medewerkers voor dat de operationele processen en projecten goed blijven verlopen.

De interimopdracht startte in de zomerperiode, de meest hectische tijd voor de medewerkers van de Studentenadministratie. Alles moet geregeld worden om het nieuwe schooljaar op een goede manier te laten starten. Fundatis koos ervoor om een interimmanager in te zetten die dicht bij de mensen staat en veel ervaring heeft in het onderwijs. Deze persoon is in staat om zich een onderwijsinstelling in zeer korte tijd eigen te maken en meteen aan de slag te gaan. Hierdoor kon hij de Studentenadministratie op een positieve manier door een operationeel lastige periode loodsen.

Resultaat

De krachtige en mensgerichte manier van leidinggeven van onze interimmanager viel op. Toen er opnieuw een interim-vacature ontstond bij de directie AIC, werd hij ook voor deze opdracht gevraagd.

Ostara de Jager (directeur Onderwijs en Ontwikkeling,  Hogeschool Rotterdam) over Fundatis:

“Fundatis heeft een goede keuze gemaakt voor de invulling van onze interimopdracht bij de afdeling Studentenadministratie. Voor deze opdracht was een nuchtere instelling, mensgerichtheid en overzicht hebben en houden essentieel. De manager die zij leverden voldeed hier prima aan.”